Szökés az autizmusból

Az új medicina hivatalos Facebook oldalán merült fel egy kérdés, ami arra ösztönzött, hogy megosszam az autista elmezavarból való kilábalás gyakorlati tapasztalatait. Valamennyi érdeklődőnek szeretettel ajánlom Huszár Nelli írását, melyben arról számol be, hogyan segített ki egy férfit az autizmus útvesztőjéből, a bio-logikus összefüggések ismeretében. Fontos megjegyezni, hogy autizmusszerű tünetek kialakulhatnak mérgezések – például oltási károsodások – következtében is, arra azonban az öt biológiai természettörvény nem terjed ki… Én kizárólag a biológiai konfliktusok hatására, természetes módon kialakuló autizmusról fogok írni, ahol az így érintett agyi vezérlőzpontok elváltozása a CT felvételen is kimutatható. Dr. Hamer azt állítja, hogy az egyén képtelen önerejéből kilábalni belőle, személyes tapasztalataim azonban mást mutatnak. Engedd meg, hogy megosszak Veled egy érdekes felfedezést, amire egyáltalán nem tehettem volna szert a Lelki Állapotok Táblázata és a Belső Megélések Rendszere, valamint a Biologika Szerv Atlasz nélkül.

Tamás már többször jelezte, hogy amit az új medicinában érzelmi tartalomnak nevezünk, valójában nem az érzelem maga, hanem az egyén, adott érzelemhez rendelt belső kommunikációja. Egy intenzív érzelmi kilengés pillanatában ezek a gondolatok járnak a fejünkben. Az érzelem csak egy energia; aminek pedig információ tartalma van, az a gondolat… segítségével megfogalmazzuk, mi zajlik bennünk: ez a belső kommunikációnk.

Jobb kezes nők és férfiak esetében ahhoz, hogy autista hangulatzavar alakulhasson ki, szükség van egy rémület konfliktusra – a hozzá tartozó belső kommunikáció: “Frászt kaptam! Elakadt a lélegzetem! Jaj, most mi lesz?!” – és egy birtokbosszúság konfliktusra – melynek belső kommunikációja: “Nem lehet igaz! Már csak ez hiányzott! Az idegeimre megy!” A Szerv Atlaszban még több, konkrét esettörténetekből származó példát olvashatsz, és azt is megtudhatod, hogyan befolyásolja a becsapódás sorrendjét a kezűség, a nem, a pillanatnyi hormonális állapot.

Az az ember, aki autista konstellációban érintett, megváltozott tudatállapotba kerül és más színben látja a világot, így sajnos nincs rálátása korábbi két konfliktusára. Ehelyett az autizmusra jellemző, sajátos tüneteket produkál: magába fordul, nem kommunikál, nem reagál a külvilágra. A sínek benne tartják ebben az átmeneti hangulatzavarban, és elméletileg, külső segítség nélkül csekély az esély azok feloldására. Milyen kár, hogy Dr. Hamer nem ismeri a Megértés Táblázatát! Hiszen autista konstelláció esetében semmi egyéb nem történik, mint a korábbi két, konfliktusra sajátosan jellemző belső kommunikáció helyett egy harmadik jelenik meg:

“Egyedül akarok lenni! Hagyjanak békén! Nem érek rá (mániás) vagy nincs kedvem (depresszós) kommunikálni!”

A vízmolekuláról csak annak jut eszébe két hidrogén- és egy oxigénatom, aki korábban megtanulta, hogy minden esetben ezekre az alkotóelemekre van szükség a létrejöttéhez. És természetesen, bizonyos környezeti feltételekre, ahogyan az autista konstellációnál is meghatározó a biológiai oldalúság, a nem és a hormonális állapot. Az autista konstellációra jellemző belső kommunikációról is csak akkor jut eszembe a rémület és a birtokbosszúság konfliktus, ha korábban megismerkedtem velük. A legjobb, ha saját magamon tapasztaltam.

Figyelő ÉN nézőpontunkat aktiválva – a Lelki Állapotok Táblázata segítségével – könnyedén beazonosíthatjuk pillanatnyi érzelmi állapotunkat. A belső kommunikációnk felismerése, beazonosítása, összevetése a Biologika Szerv Atlaszban leírtakkal, egyenes utat mutat eredeti két belső kommunikációnk pontos feltérképezéséhez. A módszer “hátránya”: mind a biologika, mind a Lelki Állapotok Táblázata alkalmazott ismeretét feltételezi.

Hogyan segíthetünk ezzel az autista gyermekeknek? Empirikus – azaz tapasztalati – úton igazolható, hogy a gyermekek kb. 10 éves korukig érzelmileg szinte egyek édesanyjukkal, így sok esetben az ő feldolgozatlan konfliktusai állnak a gyermekük viselkedésének hátterében. Ennek mikéntjét a Recall Healing tárja fel… az viszont egy másik blogbejegyzés lesz. Az édesanya hozzáállása, önismerete, valamint szakmai felkészültsége tehát kulcsfontosságú, jóval nagyobb jelentőséggel bír, mint azt az akadémikus szakértők jelenleg feltételezik… és a környezetváltozásnak is rendkívül fontos szerepe van a konfliktus-sínek felszámolásának tekintetében.

Ritkán, de előfordulhat, hogy a sokszori visszaesések miatt – az érintett oda-vissza kapcsolgat a stressz és a megkönnyebbülés között – az agyszövet maradandó károsodást szenved. Ebben az esetben hiába is számolnánk fel a síneket, hiába is oldanánk fel a konfliktusokat, mert az agyi, idegi összeköttetések már nem tudnak maradéktalanul regenerálódni. Ilyenkor már maga Dr. Hamer sem tud tenni semmit… no de miért is várnánk meg, amíg idáig fajulnak a dolgok a környezetünkben? Miért ne készülnénk fel, hogy megelőzzük a bajt?

Nem kell megvárni, amíg súlyos érzelmi traumák hatására komoly skizofrén állapotok alakulnak ki. Az autizmus működését megfigyelhetjük mindennapjainkban is, amikor a viselkedészavar olyan enyhe mértékű, hogy elsőre talán eszünkbe sem jutna – ugyanarról a mintáról van szó, mint amit autizmusként ismerünk. Bátorságra és elhivatottságra van szüksége a konzulensnek ahhoz, hogy szembenézzen múltbeli – méginkább jelenbeli – érzelmi állapotaival, és belülről figyelje, belülről ismerje meg a biologika működését. Nincs az a szaktekintély, aki az ilyesfajta gyakorlati tapasztalat nyomába érhetne a magyarázatával. Saját magunkon megtapasztalni a biológiai természettörvényeket – közeli hozzátartozóink megfigyelésénél is döbbenetesebb.

Kíváncsi vagyok, vajon hányan lesznek az új medicina konzulensek – és érdeklődők – között, akik mernek ilyen mélységében megismerkedni a biologikával. A fent leírt szökési koncepció alkalmazása igen kifinomult rendszerszemléletet és nyitottságot feltételez. Farkas József, természetgyógyász barátom mondta egyszer, hogy a legtöbb segítőnek azért nem működik, nem hoz sikereket az új medicina, mert az általa ismert és alkalmazott rendszerekbe akarja beleilleszteni, nem a korábban tanultakat rendezi újra, új nézőpontból, az új medicina ismeretében. Vajon Te mernéd egész eddigi világodat a feje tetejére állítani egy új nézőpontért? Komoly döntés.